Krydrede daddelmuffins

Næste gang du holder kaffemik – så forkæl dine gæster med disse smukke og lækre muffins. De indeholder hverken gluten, mælkeprodukter eller sukker. De stimulerer alle dine smagssanser, og med dadlernes sødme tilfredsstiller de den søde tand – uden at smadre dit blodsukker..

DSC_0493_2

Her får du opskriften på ca. 18 muffins. Lav dem lidt mindre end almindelige muffins, for man bliver simpelthen så mæt af denne smagsbombe!

Ingredienser:

400 g. tørrede dadler u/sten
200 g. mandler
6 æg
6 spsk. kokosolie
Skal og saft fra 1 øko citron
1 tsk. vanilje
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. kanel
1 knivspidssalt og et lille drys peber
Pynt: 100 g smeltet 80% chokolade og frysetørret bær
(tåler du ikke mælkeprodukter – kan du udelade chokoladen)

Sådan gør du:

Blend mandler og dadler i en foodprocessor med rivejernsdelen, så det bliver helt findelt.
Hæld massen ud i en skål, og sæt knivbladet i maskinen. Hæld massen tilbage, tilsæt kokosolie, citronsaft/-skal, samt krydderierne. Blend videre til du har en jævn – marcipanagtig – masse. Tilsæt herefter æggene ét efter ét imens maskinen kører.
Læg små stykker bagepapir i en muffin-bradepande, og fordel dejen i. Muffins’ne skal bage v. 160 grader i ca. 30 min. Hold øje med dem, og husk at de skal være lidt klæg og konfektagtige.

Når muffins’ne er bagt færdige, og kølet lidt af, smeltes chokoladen i vandbad og fordeles over kagen. Drys med røde frysetørrede bær


Denne opskrift og billedet stammer fra en workshop jeg lavede sidst i februar – for 11 viljestærke deltagere. Workshoppen var en del af en 8 ugers livsstilsændrende bootcamp. Programmet hedder “Peqqillaraanni” og kan ses på KNR.

Jeg har dyb respekt for de 11 deltagere som på åben skærm lader sig følge i en så personlig forandringsproces.  Jeg ved at de den seneste tid har lidt en masse afsavn, og har måtte lægge en række dårlige vaner på hylden. Jeg ved også at de har fået en masse nye og meget sundere vaner. Hvor cool er det lige?

Når man fokuserer 100% på sund livsstil, og giver alt hvad man har – så vil de fleste opleve, at det kan være en udfordring at deltage i sociale arrangementer. Her er der ALTID fristelser, som måske ikke lige falder ind under sundhedskonceptet. Med vores kaffemik-kultur, kan det være en endnu større udfordring at deltage uden at lide afsavn, eller få sendt skæve blikke..

Derfor udfordrede jeg deltagerne med en workshop hvor temaet var: Sukkerfri Kaffemik. Det var en fornøjelse at se deres engagement og positivitet, og ikke mindst det smukke bord de fik lavet. Næste gang du holder kaffemik, så glæd dine gæster med sukkerfrie lækkerier – det er ikke kun for dem der vil slanke sig, det er for alle der vil leve et sundt liv! 

peqqik

Skriv et svar