Vafler med kokosfløde

De her vafler er ikke kun til dessert eller morgenbordet. Du kan fx. sagtens bruge dem som “brød” under en lækker skive ost. Prøv også at droppe vanilje og dadlen – tilsæt rosmarin i stedet, så har du en lækker “vaffel-pizza-bund”. Mulighederne er mange…

DSC_0490

Her får du opskriften på ca. 4 vafler

Ingredienser:

Vaffeldej:
2 æg
3 spsk hytteost
1 moden banan
1 tsk vanilje
1 udblødt daddel*
1 nip salt
2 spsk loppefrøskaller
Pynt: Frysetørret bær
Smør/kokosolie til stegning

Kokosflødeskum:
1 ds kokosmælk (ikke light)
1 tsk vanilje

Sådan gør du:

Dagen før:
Sæt kokosmælken på køl, så den skiller. (ca. 4 timer).
*Læg en daddel i et lille glas med vand så det dækker.

På dagen:
Sæt en metalskål og piskeris i køleskabet, så det er koldt til du skal piske skum.

Bland æg, hytteost, banan, vanilje, dadlen og salt i et højt blenderglas, og blend det med en stavblender. Tilsæt loppefrøskaller, og rør det rundt. Imens dejen hviler, varmes vaffeljernet op. Smør pladerne med lidt kokosolie, og steg vaflerne.

Tag skål og piskeris ud af køleskabet, og pisk den tykke kokoscreme til flødeskum. Vandet skal du ikke bruge her, gem det til en sovs eller en smoothie. Rør vaniljen i skummet, server den den straks til de lune vafler.

DSC_0491


Denne opskrift og billedet stammer fra en workshop jeg lavede sidst i februar – for 11 viljestærke deltagere. Workshoppen var en del af en 8 ugers livsstilsændrende bootcamp. Programmet hedder “Peqqillaraanni” og kan ses på KNR.

Jeg har dyb respekt for de 11 deltagere som på åben skærm lader sig følge i en så personlig forandringsproces.  Jeg ved, at de den seneste tid har lidt en masse afsavn, og har måtte lægge en række dårlige vaner på hylden. Jeg ved også, at de har fået en masse nye og meget sundere vaner. Hvor cool er det lige?

Når man fokuserer 100% på sund livsstil, og giver alt hvad man har – så vil de fleste opleve, at det kan være en udfordring, at deltage i sociale arrangementer. Her er der ALTID fristelser, som måske ikke lige falder ind under sundhedskonceptet. Med vores kaffemik-kultur, kan det være en virkelig stor udfordring, for man bliver jo ikke bare væk, eller lader være med at spise det kage man får serveret vel? 

Derfor udfordrede jeg deltagerne med en workshop hvor temaet var: Sukkerfri Kaffemik. Det var en fornøjelse at se deres engagement og positivitet, og ikke mindst det smukke bord de fik lavet. Næste gang du holder kaffemik, så glæd dine gæster med sukkerfrie lækkerier – det er ikke kun for dem der vil slanke sig, det er for alle der vil leve et sundt liv! 

peqqik

Skriv et svar