Tryllekugler

Disse “tryllekugler” er det rene magi! De kan varieres i det uendelige, og så smager de bare så godt! Passer perfekt på et kaffemikbord, i madpakken, eller som en godbid til eftermiddagskaffen.

DSC_0487

Her får du opskriften på ca. 4o tryllekugler

Ingredienser:

40 semitørrede dadler u/sten
2 spsk kokosolie
120 g mandler
2 spsk kakao (uden sukker)
2 tsk vanilje
Evt. lidt vand
Pynt: Lakridspulver, kokosmel og hakkede pistacienødder

 

Sådan gør du:

Mandler og dadler køres igennem rivejernsdelen på din foodprocessor. Hæld massen i en skål, og sæt blenderbladet i maskinen. Tilsæt alle ingredienserne sammen med mandel/daddelmassen og kør det helt lindt. Det skal have konsistens som marcipan – er det for tørt tilsættes lidt vand.

Sæt blandingen på køl ca. 10 min – så det sætter sig, og olien stivner.
Lav små fine kugler af massen, og rul dem i enten lakrids, kokos eller pistacie. Læg dem i en fin dåse og opbevar på køl.

DSC_0486_2

 


Denne opskrift og billedet stammer fra en workshop jeg lavede sidst i februar – for 11 viljestærke deltagere. Workshoppen var en del af en 8 ugers livsstilsændrende bootcamp. Programmet hedder “Peqqillaraanni” og kan ses på KNR.

Jeg har dyb respekt for de 11 deltagere som på åben skærm lader sig følge i en så personlig forandringsproces.  Jeg ved, at de den seneste tid har lidt en masse afsavn, og har måtte lægge en række dårlige vaner på hylden. Jeg ved også, at de har fået en masse nye og meget sundere vaner. Hvor cool er det lige?

Når man fokuserer 100% på sund livsstil, og giver alt hvad man har – så vil de fleste opleve, at det kan være en udfordring, at deltage i sociale arrangementer. Her er der ALTID fristelser, som måske ikke lige falder ind under sundhedskonceptet. Med vores kaffemik-kultur, kan det være en virkelig stor udfordring, for man bliver jo ikke bare væk, eller lader være med at spise det kage man får serveret vel? 

Derfor udfordrede jeg deltagerne med en workshop hvor temaet var: Sukkerfri Kaffemik. Det var en fornøjelse at se deres engagement og positivitet, og ikke mindst det smukke bord de fik lavet. Næste gang du holder kaffemik, så glæd dine gæster med sukkerfrie lækkerier – det er ikke kun for dem der vil slanke sig, det er for alle der vil leve et sundt liv!
peqqik

Skriv et svar