Æbleskiver med peanut og knas

Disse æbleskiver er knasende sprøde, og passer perfekt som en eftermiddagssnack, en sund dessert eller et sundt supplement til kaffemikken. Æblernes sprødhed og saft, passer så godt til de knasende nødder og den cremde peanutbutter.

DSC_0485_2

Her får du opskriften på ca. 16 æbleskiver

Ingredienser:

4 æbler
Crunchy peanutbutter
Ristede mandelflager
Hakkede valnødder
80% chokolade – hakket

Sådan gør du:

Fjern æblets kernehus, med en kernehus-fjerner eller en lille kniv. Skær æblerne i skiver a’ ca. 1 cm tykkelse. Smør æbleskiverne med peanutbutter og drys med mandler, valnødder og chokolade. Knaset kan varieres, med de nødder du foretrækker.

DSC_0485


Denne opskrift og billedet stammer fra en workshop jeg lavede sidst i februar – for 11 viljestærke deltagere. Workshoppen var en del af en 8 ugers livsstilsændrende bootcamp. Programmet hedder “Peqqillaraanni” og kan ses på KNR.

Jeg har dyb respekt for de 11 deltagere som på åben skærm lader sig følge i en så personlig forandringsproces.  Jeg ved, at de den seneste tid har lidt en masse afsavn, og har måtte lægge en række dårlige vaner på hylden. Jeg ved også, at de har fået en masse nye og meget sundere vaner. Hvor cool er det lige?

Når man fokuserer 100% på sund livsstil, og giver alt hvad man har – så vil de fleste opleve, at det kan være en udfordring, at deltage i sociale arrangementer. Her er der ALTID fristelser, som måske ikke lige falder ind under sundhedskonceptet. Med vores kaffemik-kultur, kan det være en virkelig stor udfordring, for man bliver jo ikke bare væk, eller lader være med at spise det kage man får serveret vel? 

Derfor udfordrede jeg deltagerne med en workshop hvor temaet var: Sukkerfri Kaffemik. Det var en fornøjelse at se deres engagement og positivitet, og ikke mindst det smukke bord de fik lavet. Næste gang du holder kaffemik, så glæd dine gæster med sukkerfrie lækkerier – det er ikke kun for dem der vil slanke sig, det er for alle der vil leve et sundt liv! 

peqqik

Skriv et svar