Manifest


Hvad handler denne blog om? 

Kort og godt: Inspiration til din hverdagsmad, med udgangspunkt i de varer der kan fås her i Nuuk, fokus på at mindske madspild, samt øge sundhedsniveauet og madglæden i dit køkken!

Greenlandic Foodlover betyder – Grønlandsk Madelsker! En stor del af mig er grønlandsk, og jeg elsker mad! Jeg sætter pris på kvaliteten i min mad, og ikke mindst æstetikken. Jeg synes det er vigtigt at vi inspirerer og motiverer hinanden til at spise sundere, og give de gode madvaner videre til næste generation.
Bloggen er et udtryk for hvad jeg spiser til daglig, og derfor tager det udgangspunkt i de råvarer jeg har tilgængelig. Min holdning er, at man sagtens kan spise sundt, også her i landet – uden at det behøver at være en særlig luksus.


Hvad er sundhed? 

Begrebet sundhed er efterhånden meget diffust. I ”gamle” dage var sundhed lig med at spise efter den officielle madpyramide. I dag er vi efterhånden vores egne sundhedseksperter, og influeret af nutidens trends og kure.
Som udgangspunkt er jeg fortaler for, at du finder din egen vej til sundheden. Jeg tror kun at det er DIG der ved hvornår du føler dig mæt og glad.
Grundlæggende er sundhed for mig ærlig mad! Med det mener jeg, mad jeg kan genkende, mad der ikke er forarbejdet, og mad uden sukker og gluten. Jeg laver ikke ”slankemad” – eller opskrifter med henblik på at slanke sig. Dette vil ligeledes afspejle sig i de opskrifter jeg deler her på bloggen.

malousen fidusen

Historien bag

I marts 2013 oprettede jeg en Instagram profil under navnet Greenlandic Foodlover. Instagram var på det tidspunkt ret nyt for mig. Jeg var vild med, at man kunne dele sine madoplevelser her, frem for Facebook – hvor folk blev så knotne over at se indlæg om hvad man havde spist 🙂

Instagram er et fedt medie, hvor man vælger det TIL som interesserer én, og derfor når man meget mere målrettet ud. Med tiden viste det sig dog, at Instagram var besværligt at arbejde i når der skulle skrives længere opskrifter eller fremgangsmåder. Det faktum affødte tanken om at oprette en særskilt profil på Facebook under navnet Greenlandic Foodlover. I Januar 2015, blev det en realitet.

I første omgang var profilen egentlig tiltænkt en mulighed for at kunne dele opskrifter med mine veninder. Et sted, hvor man kunne inspirere hinanden til at lave sund mad, og ikke mindst med udgangspunkt i de varer der var tilgængelige her i Nuuk. Facebooksiden greb om sig, og i dag følger mere end femtenhundrede mennesker siden…

Bloggen er et naturligt “next step” – for det egner sig langt bedre til indlæg som det jeg laver. Bloggen kan mere overskueligt kategorisere og gemme opskrifterne, så du nemmere kan finde dem igen.
Tak fordi du følger med… 

Made in Greenland © 2015 Greenlandic Foodlover | Made with love by NUDGE MEDIA DESIGN.