Om mig

Lidt om mig

Mit navn er Anne Nivíka Grødem, og for at gøre en lang historie kort: Jeg elsker mad! Rigtig mad. Hvis du vil læse den lidt længere historie, så følg med her..

Jeg er født og opvokset i Ilulissat – ca. 350 km nord for Polarcirklen. I dag bor jeg i Nuuk, sammen med min mand og to børn. Jeg er iværksætter – og arbejder med mange forskellige kreative projekter, heriblandt MAD!

Lidt om min mad historie

Jeg er vokset op i et hjem, hvor madpakkerne var fulde af kærlighed og omsorg. Aftensmaden var afstemt med datidens madtrends, og ikke mindst de gældende anbefalinger for sund og nærende kost. Vi fik aldrig serveret pasta og kødsovs direkte fra gryderne. Enten var det hældt op i smukke skåle, eller portionsanrettet.
Min mor var, og er – en ægte foodie. På trods af, at jeg aldrig blev indbudt til madlavningen, så var jeg en opmærksom tilskuer – hun er en enorm inspirationskilde for mig. Jeg lærte især at være kræsen med kvaliteten. Hellere lidt, men godt! Derudover oplevede jeg hvor meget æstetikken betyder for mig. Når blot øjenene, næsen og smagsløgene bliver stimuleret – så kan en rugbrødsmad altså være ret lækkert.

 anne blogger
Photo: Ivinguak´Stork Høegh/Kalaallit Nunaanni Brugseni

Min interesse for at lave mad er ikke blevet mindre med årene. Særligt efter at jeg fik børn blev det vigtigt for mig at videregive passionen og interessen for at lave sund og nærende mad.

Da jeg i 2005 flyttede tilbage til Grønland, blev jeg udfordret på mine madvaner. De friske grøntsager var ikke længere tilgængelige i samme stil, og kvaliteten heller ikke den samme. Når jeg forsøgte at følge en opskrift fra mine mange lækre kogebøger, så lykkedes det mig stort set aldrig at kunne skaffe samtlige råvarer dertil. Så jeg måtte lade mig inspirere af farverne og smagssammensætningerne – og på den måde skabe mine egne retter. Og det er nu blevet til denne blog..


Lidt om hvad du kan forvente dig af bloggen

Jeg er et madøre, og jeg elsker at eksperimentere med opskrifter, blive inspireret af mad jeg spiser eller ser. Denne blog er et udtryk for hvad jeg spiser til dagligt, og derfor tager det udgangspunkt i de ting jeg har tilgængelig!

Jeg er ikke religiøs eller fanatisk – men jeg er drevet af en visuel æstetisk sans, og elsker når maden forkæler alle sanserne! Jeg trives bedst med mad som har højt fedt- og proteinindhold, og få kulhydrater. Jeg oplever, at når jeg spiser ud fra denne sammensætning, så har jeg det bedst.

Jeg tager altid imod ris, ros og forslag til bloggen. Jeg håber at denne blog kan inspirere dig til at tænke mad på en anden måde, og turde springe ud i at freestyle lidt.

Tak fordi du følger med..

Made in Greenland © 2015 Greenlandic Foodlover | Made with love by NUDGE MEDIA DESIGN.