Mamaq

FORSIDE VISITKORT

Historien bag “MAMAQ”:

Ideen om MAMAQ har rumsteret i flere år, og har ligget som et “skuffeprojekt” der manglede den rette timing.

Da jeg i starten af 2017 blev inviteret til at deltage i et “Turisme Boost”-forløb, udbudt af Sermersooq Business Council, var jeg ikke i tvivl om at NU skulle der arbejdes videre med netop dette projekt!

Forløbet kulminerede d. 10. maj 2017 på “Future Greenland” konferencen i Katuaq i Nuuk, ved en Pitch-konkurrence. Projekt MAMAQ fik en 2. plads, og en flot præmie på mentortimer i markedsføring og finansiel rådgivning ved Royal Greenland og GrønlandsBANKEN.

Udover at have arbejdet intenst og struktureret med projektet de sidste mange måneder, har forløbet givet mig et udvidet netværk indenfor branchen, og ikke mindst en stor mulighed for eksponering af min idé.

MAMAQ er fortsat i projekterings-fasen, og åben for relevante samarbejdspartnere og investorer. Her på siden, kan du læse mere om konceptet og tankerne bag.

Vær med til at åbne dørene for Grønlands første madkulturhus!

pitch


Maddannelse:

”Maddannelse” handler det om den viden, de erfaringer og oplevelser vi får, når vi undersøger og tilbereder mad. Det er de overvejelser vi gør om moral, miljø og dyrevelfærd. “Maddannelse” handler også om nysgerrighed og interesse, for den mad vi spiser og nyder sammen med hinanden.

Begrebet “Maddannelse” optager mig meget, og ligger til grund for mine tanker og overvejelser i dette projekt.

Mad kan meget mere end at gøre os mætte!

Mad og måltider skaber; Læring og uddannelse. Sociale relationer. Sundhed. Livsglæde og nydelse. Velfærd og Vækst. 

I en globaliseret verden, har vi som spisende mennesker – et behov for at kunne identificere os igennem vores madkultur. Og som gæst i et fremmede land ønsker vi autentiske madoplevelser. De madoplevelser skal vi naturligvis også tilbyde her i Nuuk.

Greenlandic Foodlover

Min baggrund:

Jeg udvikler og gennemfører i dag mad-projekter for større og mindre virksomheder. Jeg hjælper med at sætte fokus på vores madkultur og de muligheder der ligger i de tilgængelige råvarer.

I mit arbejde ser jeg et kæmpe uforløst potentiale for udvikling af unikke madoplevelser og madprodukter i Grønland.

Du kan læse meget mere om mine madprojekter her på siden, og se mit CV her. 
Mamaq

Hvad er Mamaq?

MAMAQ vil skabe vækst ved at være et attraktivt og nytænkende læringscenter for madkultur og maddannelse. Et madkulturhus som favner bredt – og formår at skabe synlighed og stolthed for de grønlandske traditioner.

MAMAQ betyder “IH! Hvor smager det godt!

Tanken er, at etablere et oplevelseshus og en portal til den grønlandske madkultur, som et såkaldt FoodHub eller FoodLab.

Huset skal være et åbent og inkluderende samlingspunkt for byens borgere, og en spændende attraktion for turister.  Her skal vi udvikle den grønlandske madkultur i fællesskab, og der skal være madoplevelser for ALLE !

De fysiske rammer:

De fysiske rammer skal med stor autenticitet appellere til byens turister. Der skal skabes værdifællesskab på byens præmisser, og traditionelt madhåndværk skal møde moderne gastronomi.

Der er udarbejdet følgende forslag til plantegning for huset af arkitekt Aviaaja Ezikiassen:

plantegning mamaq


Målgruppe og aktiviteter:

Husets aktiviteter vil henvende sig til en stor brugerflade:

  1. Mamaq vil skabe udvikling indenfor turisme, ved at tilbyde madoplevelser – med fokus på storytelling og indsigt i den grønlandske madkultur.
  2. Børn og unge skal kunne lære at snitte – hakke – dufte og tale om mad.
  3. Byens borgere skal kunne lære madhåndværk og skabe relationer på tværs af sprog og sociale lag.
  4. Virksomheder skal kunne skabe netværk og teambuilding igennem madlavning.
  5. Og så skal der selvfølgelig arrangeres madevents som vil tiltrække hele verden!

målgruppe

Hvis du vil vide mere om projektet, er du meget velkommen til at kontakte mig!

 

SIDE 3

Made in Greenland © 2015 Greenlandic Foodlover | Made with love by NUDGE MEDIA DESIGN.